Bild
Belgium2

Open lezing Pieter Buteneers: Hoe systemisch denkt Chat GTP?

Event Date Di., 12.03.2024 - 18:00 - Di., 12.03.2024 - 20:00  CET
Event type:
Speaker Session
Organiser(s):
Event access:
All welcome

Open lezing Pieter Buteneers: Hoe systemisch denkt Chat GTP?

Op dinsdag 12 maart (19u tot 21u online) hebben we de eer Pieter Buteneers te mogen verwelkomen.

Pieter is de co-founder van Structize: Structize helpt bedrijven in het automatiseren van taken mbv GenAI. Pieter heeft een rijk verleden in (Gen)AI. Hij is o.a. CTO geweest bij Chatlayer.ai: een chat- en voicebot platform met taalagnostische AI dat werd opgekocht door Sinch. Als hij Director of Sinch Labs heeft hij nadien nog verscheidene andere chatbot technologieën naar de markt gebracht waaronder AskFrank.ai, een intelligente search engine, als het ware een ChatGPT avant la lettre.

Centraal in zijn sessie staat de vraag "Hoe systemisch denkt chatGPT?"

Pieter zal ons meenemen doorheen de evolutie van chatbots (van crapbot naar chatGPT) en in hoe het de techniek van 'self supervised learning' integreert om zichzelf te ontwikkelen. Het valt te verwachten deze systemen steeds beter verschillende contexten kunnen recombineren waardoor beperkingen die vandaag nog waargenomen kunnen worden (zoals out-of-the-box denken, creaitiviteit, ...) ook zullen minderen.

Maar waar liggen dan de grenzen van zulke systemen en hoe zullen deze grenzen in de toekomst verschuiven? Daarover willen we graag het debat aanwakkeren. De basisvooronderstelling vertrekt dat alle kennis vanuit taal wordt overgedragen. En alles wat uitgedrukt kan worden in taal, kan uitgedrukt worden en vorm krijgen in zo een systeem. Maar taal kan geïnterpreteerd worden en is inherent onbetrouwbaar.... Hangen de grenzen van zulk een systeem dan inherent samen met de grenzen van taal? Of kan je door een bewuster verkennen van het Frame-of-Reference ook effectiever of systemischer omgaan met zulke systemen?

We onderzoeken het graag samen. Het zou fijn zijn mocht je van de partij zijn.

Event Resources

There are no resources associated with this event.

Event Date
-
This is an online event.
FREE
Dutch