Corporate activisme: hoe kan je het verschil maken in change projecten

Rudy Vandamme
12 Septiembre 2023

Al decennialang zijn er discussies hoe veranderingen succesvoller kunnen zijn als het om taaie vraagstukken gaat. Veranderprojecten schieten te kort als de verandering fundamenteel is, mensen betreft en duurzaam moet verankerd worden. 'De mensen zijn niet mee', zegt men dan. Directies en bestuurders voelen zich vaak onmachtig. Fusies, reorganisaties, digitalisering, retentiebeleid, wachtlijsten, het zijn allemaal vraagstukken waar directies hulp nodig hebben van medewerkers. Bovendien zien ze zich gesteld voor nog grotere toekomstige uitdagingen.

Naast de klassieke veranderstrategieën is er nood aan eigentijdse inspiratie als het gaat om fundamentele veranderingen. Die eigentijdse methodiek wordt niet alleen beschreven in het boek van Rudy Vandamme, hij gaat het er ook actief mee aan de slag met opdrachtgevers in bedrijven, overheden, zorginstellingen, scholen, banken, enzovoort.

Naar aanleiding van het verschijnen van Rudy Vandammes boek 'De corporate activist. Het transitiecanvas als leidraad' nodigen we hem graag uit om zijn inzichten met ons te delen.

Nu de wereld niet alleen VUCA is, maar fundamentele transities voor de deur staan, is er ook een nieuw soort veranderkunde nodig.