Image
belgium 2a

SCiO Belgium – spreker event editie maart 2022 - Steven op troodt en Steven Poelmans

Tue 29 March 2022 19:00–21:30  CET+1
Event type:
Open Meeting
Organiser(s):
Event access:
All welcome

SCiO Belgium – spreker event editie maart 2022 - Steven op troodt en Steven Poelmans

SCiO is een netwerk van professionals in organisatie ontwikkeling en organisatie design, binnen en buiten het bedrijfsleven. De centrale doelstellingen zijn (1) het ontwikkelen van systeem praktijken, (2) kennis delen en schalen, (3) voorzien van ondersteuning.

Deze meeting zal doorgaan van 19 tot 21u30. Details voor deze meeting zullen gedeeld worden kort voor het event bij inschrijving.

We zoomen in op het thema paradoxaal leiderschap.

 

Paradoxaal leiderschap richt zich naar diegenen die de toekomst vormgeven: degenen die slim genoeg zijn om te begrijpen dat om een betere wereld te creëren, we slimmer moeten worden dan onze vroegere zelf. Gebaseerd op honderden observaties van managers in actie in het NeuroTrainingLabTM, ontwikkelde Steven Poelmans de Paradox Theorie van Leiderschap. De centrale premisse is dat succesvolle managers in staat zijn om de balans te houden in de vele paradoxen die ze hanteren.

Om paradoxale gedragingen in evenwicht te brengen, hebben leiders "flexibiliteit in denken" nodig, het vermogen om moeiteloos te schakelen tussen verschillende hersentoestanden of denkwijzen, en "veerkracht van de hersenen", dat is het vermogen om terug te stuiteren van cognitieve overbelasting of emotionele onrust.

In deze sessie introduceren Steven Poelmans en Steven op’t Roodt het concept van paradoxaal leiderschap, en leggen de link met verticale ontwikkeling, met dialectische cognitie als voorwaarde voor paradoxaal denken. Bovendien bespreken ze hoe ze deze concepten onderzoeken, lichten ze de NeuroTrainingLab methodologie toe, en het gebruik van deze metingen in de paradoxical leadership journey, een opleidingstraject uitgevoerd in een Belgische multinational.

Het programma van 29 maart 2022:

  • 19:00 Welkom & introductie
  • 19:20 Netwerk moment SCiO-stijl
  • 19:30 Spreker (meer info op deze link volgt snel)
  • 20:30 Verdiepende dialoog
  • 21:15 Conclusies & dankwoord

Het Belgische netwerk is een Nederlandstalig netwerk.

Na inschrijving (kort voor de sessie) bezorgen we je beschikbare ondersteunende documentatie.

Event Resources

There are no resources associated with this event.

Tue 29 March 2022 19:00–21:30

Belgium

This is an online event.
FREE
Dutch