Image
Belgium2

SCiO Belgium – spreker sessie mei 2022 - Philippe Bailleur

Tue 31 May 2022 18:00–20:30  CET+1
Organiser(s):
Event access:
Members only

SCiO Belgium – spreker sessie mei 2022 - Philippe Bailleur

SCiO is een netwerk van professionals in organisatie ontwikkeling en organisatie design, binnen en buiten het bedrijfsleven. De centrale doelstellingen zijn (1) het ontwikkelen van systeem praktijken, (2) kennis delen en schalen, (3) voorzien van ondersteuning.

Deze sessie zal doorgaan van 19 tot 21u30.

We nodigen voor deze sessie Philippe Bailleur uit. Philippe zal het hebben over Systeem Trauma en waarom ermee aan de slag te gaan.

Van bij de start van zijn loopbaan - eind vorige eeuw - koos hij ervoor om organisaties te benaderen als levende systemen. Initieel leverde dit heel wat gefronste wenkbrauwen op, iets wat velen onder jullie zullen herkennen. De lens waarmee je kijkt naar organisaties bepaalt wat je wel of niet kunt zien. Meer zelfs, het bepaalt waar je wel of niet op intervenieert en evenzeer hoe je dat doet. Zo kwam het thema Systeem Trauma in beeld.

“The limits of my language mean the limits of my world.” Ludwig Wittgenstein

Door zich te verdiepen in deze materie slaagde Philippe erin om taal aan te reiken om aan de slag te gaan met Systeem Trauma en dit binnen de context van organisaties. Het feit dat zijn boek "Trauma in organisaties" als beste managementboek van 2016 werd verkozen door de Orde van Organisatie Adviseurs in Nl, opende de deur nog verder. Stap voor stap wordt het duidelijk dat aan de slag gaan met Systeem Trauma geen nice to have topic is. Net daar zal Philippe het over hebben met ons tijdens zijn bijdrage.

 

Over Philippe Bailleur

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe enkele jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld was als personeelsverantwoordelijke, crashte in Eindhoven (Nl) één van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht. Alle bemanningsleden (BE) en zo goed als alle inzittenden (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s. Nadien werd hij als personeelsverantwoordelijke uitgenodigd om een bijscholing rond emergency- en crisismanagement te volgen. Deze ervaring zorgde voor een kentering in zijn loopbaan.

Enkele jaren later koos hij ervoor om zijn loopbaan helemaal te richten op het begeleiden van organisaties en dit rond diverse thema’s: communicatie, leiderschap, teamwork, groepsdynamica, creativiteit, self-management, coaching, … .

Van meet af aan had dit werk een grote impact op zijn persoonlijke ontwikkeling. Elke klant – organisatie, team of individu – daagde hem uit om alles wat met ontwikkeling te maken heeft verder uit te diepen. Ondertussen volgde hij diverse specialistische opleidingen waardoor hij het quasi volledige spectrum van organisatie ontwikkeling kan omarmen. en natuurlijk zorgt zijn intensieve werk met organisaties voor een brede en diepe ervaring vanuit de praktijk.

Hij behaalde het Master Certified Coach certificaat via de  International Coaching Federation en verzamelde al meer dan 5000 uren als executive en team coach. Ondertussen is hij de auteur van meerdere boeken - Architect van je organisatie, Trauma in organisaties, Stuck, ... . Met zijn werk nodigt Philippe ons uit om organisatie te benaderen als levende systemen zodat het beste van mens en organisatie zich kan ontvouwen. Zo kunnen organisaties Forces for Good worden. Het is nodig.

Meer info: philippebailleur.be of traumainorganizations.com

 

 

Event Resources

There are no resources associated with this event.

Tue 31 May 2022 18:00–20:30

Belgium

This is an online event.
FREE
Dutch