Image
Belgium2

Open lezing Kathleen Van de Werf: Case - de sustainability aanpak van Sweco

Event Date Tue, Nov 14, 2023 - 18:00 - Tue, Nov 14, 2023 - 20:00  CET
Event type:
Speaker Session
Organiser(s):
Event access:
All welcome

Open lezing Kathleen Van de Werf: Case - de sustainability aanpak van Sweco

Als drijvende kracht achter het Sustainability Program binnen Sweco heeft Kathleen Van de Werf een uniek coaching weefsel opgezet. Het is erop gericht om de verschillende projecten binnen Sweco te koppelen aan een meer omvattende ambitie: Transforming Society Together.

Sweco is Europa’s grootste ingenieurs- en advies- en ontwerpbureau dat vorm geeft aan de duurzame gemeenschappen en steden van de toekomst. Samen met haar klanten en de collectieve kennis van hun 18.000 ingenieurs, ontwerpers en andere specialisten co-creëren ze oplossingen om verstedelijking aan te pakken, om de kracht van digitalisering te benutten en om onze samenleving duurzamer te maken.

Kathleen deelt in deze sessie hoe ze als interne veranderingsmanager een netwerk van samenwerking heeft opgezet om transversale samenwerking tussen divisies te stimuleren. Hierin staat een gelaagde coachingstructuur centraal. Ze gaat eveneens in op de rolomlijningen en hulpmiddelen die niet enkel een mindsetshift, maar ook een daadwerkelijk anders samenwerken mogelijk maken.

De aanpak bevat lessen voor iedere organisatie die zich voelt dat de voorbereiding van de toekomst gebeurt via het voortdurend sleutelen aan samenwerkingsprocessen.

 

Na haar studies Burgerlijk Ingenieur-Architect aan de KULeuven (2001) zette Kathleen Van de Werf haar studies verder en behaalde ze een Master in Housing and Urbanism aan de gerenommeerde AA School of Architecture in Londen (2002).

Daarna werkt ze eerst als freelancer en sinds 2006 als stichtend vennoot van BUUR, Bureau voor Urbanisme (www.buur.be). Sinds BUUR in 2021 ingebed werd in SwecoBE staat Kathleen in voor het strategisch management van de BUUR Part of Sweco divisie alsook de structurele uitrol van het Sustainability Impact Program, een SwecoBE-breed divisie overschrijdend samenwerkingsnetwerk rond maatschappelijke transitieopgaves met impact op een duurzame leefomgeving. Op internationaal niveau zetelt Kathleen in de Steering Group van het internationale kennisplatform Urban Insight van SwecoAB.

Binnen BUUR heeft Kathleen een aantal belangrijke en zeer gevoelige projecten geleid, variërend van de herontwikkeling van grote brownfield stadsvernieuwingslocaties in Brussel, Leuven, Mechelen, Brugge en Oostende, tot strategische regionale ruimtelijke ordeningsprojecten in Vlaanderen. Internationaal leidde ze complexe stadsvernieuwingswedstrijden en haalbaarheidsstudies in Nantes (Frankrijk), Sfax (Tunesië) en Nederland.

Sinds 2019 voert Kathleen op freelance basis enkele opdrachten uit in Upper Egypt als Short Term consultant voor The World Bank. Momenteel is Kathleen ook voorzitter van VRP (Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning).

Event Resources

Case - de sustainability aanpak van Sweco
Als drijvende kracht achter het Sustainability Program binnen Sweco heeft Kathleen Van de Werf een uniek coaching weefsel opgezet. Het is erop gericht om de verschillende projecten binnen Sweco te koppelen aan een meer omvattende ambitie: Transforming Society Together.Sweco is Europa’s grootste inge... Read more
Event Date
-
This is an online event.
FREE
Dutch